Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

PKK dalība semināru ciklā "Stunda nozarē" - lauksaimniecība un pārtikas ražošana

26.01.2022
 
26. janvārī tehnikuma karjeras konsultanti piedalījās neklātienes semināra ciklā “Stunda nozarē”, kurus organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) sadarbībā ar Latvijas Darba devēju konfederāciju (LDDK) un Nozaru ekspertu padomēm (NEP).

Semināra laikā karjeras konsultanti varēja uzzināt par izglītības un darba iespējām lauksaimniecības un pārtikas ražošanas nozarēs.

Pārtikas rūpniecības un lauksaimniecības NEP vadītājs  Andrejs Vītoliņš pastāstīja, cik plašs ir lauksaimniecības un pārtikas ražošanas sektors, iepazīstināja ar nozari pārstāvošos uzņēmumiem, ar aktuālākajām profesijām, to apguves iespējām, kur atzīmēja DBT izglītības programmu īstenošanas vietas Višķos panākumus lauksaimniecības nozares attīstībā un jaunu speciālistu apmācībā.

NEP Pārtikas apakšpadomes koordinatore Ilze Zuimača iepazīstināja ar pārtikas ražošanas nozares attīstību, par mūsdienu tehnoloģiju ietekmi uz nozari un sagaidāmo darbaspēka pieprasījumu nākotnē.

Šādu semināru laikā karjeras konsultantiem ir lieliska iespēja paaugstināt savas zināšanas par dažādām nozarēm, uzzināt par jauniem uzņēmumiem, prakses iespējām, darba vietām, lai pēc tam šo informāciju un kontaktus izmantotu individuālo konsultāciju laikā un nodarbībās ar audzēkņiem.

Sagatavoja:
Jeļena Viršuta
Pedagogs karjeras konsultants

« atpakaļ